" Sanatı Önemseriz çünkü ;
  O Bizim Soluk Aldığımız Özgür Bir Dünyadır! "

Müzik eğitimi bireyin iç zenginliğini ortaya çıkaran önemli bir güçtür. Her insanın doğasında müzik dinleme ve yapma isteği vardır. Öğretim yılı başından itibaren müzik derslerinde her öğrenci istek ve yetenekleri doğrultusunda tek ses, melodi ve ritim tekrarı ile okul şarkıları ile değerlendirilir.

1.2.3. sınıflarda okul şarkıları, sınıf öğretmenleri ile işbirliği içerisinde ünite konularına uygun şekilde seçilir. Önemli gün ve haftalarda günün anlam ve önemini içeren şarkılar çalışılır.Nota öğretiminin ilk adımına keyifli modern kitaplar eşliğinde geçilerek oyunlaştırılmış nota eğitimi ile keyifli bir başlangıç yapılır. Kültürümüzün yadsınamaz bir parçası olan Ermenice şarkılara da gereken önem verilerek beraber şarkı söyleme alışkanlığı edindirmek hedeflenir.

4.5.6.7.8 sınıflarımızda nota bilgisine ek olarak çalgı eğitimi devreye girer. Müzik yazısını okuyabilme ve blok flüt uygulamaları ile çalgı becerisi kazandırılması hedeflenir. Bu doğrultuda yeteneği ve isteği olan öğrenciler sanat okullarına yönlendirilerek  yeteneklerinin değerlendirilmesi  amaçlanır.   Bu yollarla  çalma ve söyleme keyfini yaşayan öğrencilerimiz  bunu farklı yollarla sergileyerek sosyal hayatta var olmanın keyfini yaşarlar…..
Öğrencilerimiz Okul Koromuzla bütün önemli gün ve haftalarda sahne alarak özgüven ve sahne tecrübesi edinir.Bunun bir sonucu olarak 2004-2005 öğretim yılında katıldığımız Ermeni okulları arası koro  yarışmasında aldığımız 1.lik ödülü onların motivasyonu açısından son derece önemli rol oynamıştır..

Şunu unutmamalıyız ki ;
Müzik tüm dünya insanlarının buluştuğu tek dildir. Dünü bugüne, bugünü yarına bağlayan ,taşıyan en önemli köprüdür ve öğrencilerimiz ilk adımdan mezuniyete kadar bu köprüde keyifle yol alırlar..