13. AHMET RASİM YAŞIYOR KÖŞE YAZISI YAZMA YARIŞMASI'NDA OKULUMUZ 2019-2020 EĞİTİM DÖNEMİ 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN ARPİNE FENERLİ'NİN "ÇOK YAKINDA HEPSİ GEÇECEK" İSİMLİ YAZISI BİRİNCİLİK ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜR.

3. Ahmet Rasim Yaşıyor Köşe Yazısı Yazma Yarışması'nda okulumuz 2019-2020 Eğitim Dönemi 8. sınıf öğrencilerinden  Arpine Fenerli'nin "Çok Yakında Hepsi Geçecek" isimli yazısı BİRİNCİLİK ödülüne layık görülmüştür. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

ÇOK YAKINDA HEPSİ GERİDE KALACAK

Bizden sonra nesiller“Evokul Eğitim Biçimi”ni bir milat olarak öğrenecekler.
Çoklarımıza tatil gibi görünen bu eğitim biçimini kimimiz verimli kullandık, kimimizse istenilen biçimde verim alamadık. Geçen sene deseydiler ki “90 gün okullar tatil.” kesinlikle havalara uçardık ama bu kez seçme şansımız olmadı, daha doğrusu sandığımız biçimiyle süreç başlamadı.  Bir cuma günü, hiç beklemediğimiz bir anda, birbirimize doğru düzgün veda bile edemeden, apar toparokuldan eve gönderildik. O gün bugündür de yüz yüze konuşamadık. Sadece online dersler aracılığıyla sınıf ortamının özlemini giderdik, yaptığımız telefon konuşmaları sayesinde birbirimizden haber aldık, televizyondan ya da bilgisayardan EBA’yı takip ederek derslerde ilerledik, denemelere online girdik.
MEB’in yaptığı açıklamalara göre sınavımız ertelendi, dahası da var, sınava maskeyle gireceğimiz de kesinleşti. Çünkü bir yanda sağlığımız diğer yanda da başarımız var ki ikisi de geleceğimizin teminatları. Yani kısacası aniden hayatımıza giren Corona, hayatlarımızda oldukça fazla şey değiştirdi. Bu değişimlerle baş etmek biz öğrencileri fazlasıyla yorarken yer yer işe de yaradı. Sözgelimi sevdiğimiz hobilere ya da kafa dinlemeye vakit ayırmamıza imkân tanıdı.
Aslında bizim neslin, yani 2019-2020 neslinin, liselere giriş sınavının olması bizim için zor bir dönemi başlatmıştı zaten.Fakat her şeye rağmen hayat olağan akışındaydı. Sınava kadar stresli olacaktık ve sınav bittiğinde de özgürlük hissine kavuşacaktık. İşte bu, başlı başına büyük bir sorunken Corona ile birlikte bu sorunumuz daha da arttı. Dahası oflayıp puflayarak gittiğimiz okullarımızda neleri öğrendiğimizi daha net kavradık.  Mesela farkında olmasak daokulda sosyalleşiyorduk. Bizim gibi olanları –sınava girecek kişileri - görüyor birbirimize destek oluyorduk, laflıyor, o günkü derdimizi sıkıntımızı paylaşıyorduk. Sınıfça teneffüslerde eğleniyorduk,teneffüs zili çalacak diye saniye sayıyorduk, günün bitmesine ve ev gitmeye dakika sayıyorduk. Meğer bunların hepsi ne kadar değerli anlarmış; bunca sorumluluğun, karamsarlığın, yorgunluğun içinde açmış goncalarmış. Sabah bir öğretmene günaydın demekle annemize günaydın demek aynı şey değilmiş, biz bu nesil olarak tüm bunların vehep beraber olmanın değerini anlamış olduk.
Belki de tek avantajımız sürece kolay adapte olmamız. ÇünküEvokul hadisesi diyebilirim ki tam nesline denk geldi. Bu nesil, teknoloji nesli ve teknolojiyle iç içe. Bu yüzden online dersler yapmak, internet üzerinden haberleşmek çok kolayımıza geliyor ve çok çabuk kanıksayabiliyoruz.
Bu dönem her ne kadar omuzlarımıza biraz daha fazla sorumluluk yüklemiş olsa da bizebirlikte olmanın, sosyalleşmenin değerini net biçimde anlattığı için, bu durumdan dikkatli sonuçlar çıkarmalıyız.
Bizden sonraki nesillere de seslenmek istiyorum, biz bu değerleri: karanlığımıza ışık tutan okul ortamının sıcaklığını, bizimle aynı kaderi paylaşan arkadaşlarımızın değerini, böyle zor koşullarda anlıyoruz. Tek başımıza bu sınav dönemini atlatmakta çok zorlanıyoruz ama biliyoruz ki birbirimizin yanındayız ve bu birliktelik ruhunu sürdürerek her şeyin üstesinden geleceğiz.  Öyleyse siz de hiç unutmayın birbirinizin ve okul ortamının sıcaklığının değerini bilin.Çünkü onun yerini ne ev ne aile, hiçbir şey dolduramaz. Sizler uzaktan da olsabirbirinize destek olursanız her zorluğu aşarsınız, her karanlığı aydınlatırsınız.
İnanıyorum ki sabır, umut ve azimle çabalayarak bu dönemleri de atlatacağız ve geçmişte kötü hadiseler yaşayan nesiller gibi bize de bir gün bu dönemi mazide kalmış bir anı gibi hissedeceğiz.Siz de inanın. Bir gün her şey eski haline dönecek ve bu dönemi bir anı olarak gelecek nesillere anlatacaksınız. İşte o zaman biz tüm zorlukları çoktan aşmış olacağız.
Çok yakında hepsi geçecek.
                                                                                  ARPİNE FENERLİ
                                               ÖZEL FERİKÖY ERMENİ OKULU – 8 A