OKULUMUZDA BU YIL UYGULANACAK OLAN “ MİNDFUL OKUL PROGRAMI“NIN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ , UZMAN PSİKOLOG YASEMİN BALCI YAĞLIKÇI TARAFINDAN TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ.

Okulumuzda  bu yıl uygulanacak olan “ Mindful  Okul Programı“nın öğretmen eğitimi , Uzman Psikolog Yasemin Balcı Yağlıkçı tarafından tüm öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleşti.
 Duygusal zekânın temel unsurlarından biri olan duyguları fark etmek ve yönetmeyi öğretmek amaçlı olarak tasarlanmış olan, “ Mindful Okul Projesi” ne ,  öncelikle öğretmenlere yönelik seminerle başladık.
 Seminerde,
*Duygu yönetimi, dikkati odaklama,  empati geliştirme ve iletişimi destekleyen
yöntemlerde beceri kazanımı,
* Düşünceler ve duygusal tecrübeler arasındaki bağı keşfetmek,
* Formal ve informal an’da kalma uygulamaları,
* Farkındalık teknikleri becerilerini geliştirmeye yönelik alıştırmaların yapılması,
* Ev ve sınıf ortamında kullanılabilecek tekniklerle ilgili öneriler paylaşıldı.